Najslynniejsi basisci

Pokojowa Nagroda Nobla Winning rolnych naukowiec, dr Norman Borlaug, mówi o tej książce, „The Truth About zdrowa żywność daje konsumentom rzetelnej i prosta wyjaśnienie, dlaczego zdrowa żywność oferują żadnych realnych korzyści dla zdrowia lub bezpieczeństwa. Co ważniejsze, dlaczego Avery komunikuje niższe plony rolnictwa ekologicznego i poleganie na ograniczonych nawozów organicznych stanowi potencjalne zagrożenie dla światowych lasów, mokradeł i łąk. książka oferuje naukowo niepodważalny dowód, że bardziej przystępne konwencjonalne pokarmy są zdrowe dla rodzin, a także dobrego zarządzania natury. „

Przeglądając książkę pana Avery’ego, znajdujemy wypowiedzi wskazujące:

1. Rolnictwo ekologiczne zaczęło się w 1920 roku, gdy niemiecka mistyczka zaleca korzystanie tylko z odchodów zwierzęcych, gdyż nawozy syntetyczne nie miał kosmiczną energię.

2. Wkrótce bogatych postanowił obornik zapłodnione produkcji była lepsza.

3. J.I. Rodale pierwszy opublikował swoje „Organic Gardening Magazine” w 1942 roku, i / organiczny ruch ogrodnictwo rolnictwo ekologiczne zostało nazwane.

4. W 2007 roku zwolennicy organiczne rolnictwo nadal nie ma wiarygodnego naukę na poparcie swoich przekonań.

5. Rolnictwo ekologiczne nie stroni od pestycydów. Około 5 procent wagowych roślinnego jest naturalne pestycydy, z których niektóre są rakotwórczych.

6. przekąski z rolnictwa ekologicznego mają więcej bakterii wywołujących chorobowe. (Kwestia stycznia 2007 r www.psychoterapiadom.pl „Consumer Reports” wykazały, że kurczak z upraw ekologicznych ma 300% więcej niż Salmonella, że ??od rolnictwa konwencjonalnego. Badania University odkryli więcej bakterii w warzywach z upraw ekologicznych niż w warzywach z rolnictwa konwencjonalnego.

7. W przypadku rolnictwa ekologicznego, które potępia nawozów syntetycznych, został wybrany na rolnictwo konwencjonalne, to mamy wybór.Mogliśmy zabić miliony ludzi do zmniejszenia globalnych potrzeb żywnościowych, albo możemy poświęcić dzikich zwierząt w wysokości milionów mil kwadratowych, więc możemy produkować więcej nawozu.

Dlaczego rolnictwo ekologiczne źle? Avery pan wierzy, że ma odpowiedź.

Niezależnie od nowej książce pana Avery’ego, nie jestem pewien, czy rolnictwo ekologiczne jest złe, czy też nie. Jest to często trudne do sortowania retorykę i znaleźć fakt. Ja wiem, że moi przodkowie mieli dużych gospodarstw ekologicznych. Ponadto produkt był dobry i było odżywcze. Przed mogę obrócić się plecami całkowicie rolnictwa ekologicznego oraz ekologicznego ogrodnictwa, muszę wyraźniejsze dowody. Prawdopodobnie chcesz zrobić więcej badań, too.

Artykuł napisany przez: